Friday Late Night august: Roy Orbison

Friday Late Night august: Roy Orbison

Hvad med en koncert med Roy Orbison?

Af flere åbenlyse årsager er det jo en anelse svært at komme til koncert med Roy Orbison, men Cinemateket gør et forsøg! Den 25. august viser de den legendariske koncert A Black and White Night. Nedenfor kan I læse den officielle indbydelse. Det er i år 30 år siden den blev indspillet og i den anledning er den netop blevet genudgivet i en ny udgave. Det er selvfølgelig den nye udgave vi skal se.

Du vil løbende kunne se og høre flere informationer om arrangementet på hjemmesiden.

Billetter kan bestilles på 3374 3412 hos Det Danske Filminstitut.

Det Danske Filminstituts Program kan ses her. Omtale af arrangementet kan læses på side 67.

Friday Late Night august: Roy Orbison

A Black and White Night 30

Det ravnsorte hår, hornbrillerne og fløjlsstemmen over alle fløjlsstemmer: Roy Orbison er en af rockhistoriens mest ikoniske figurer – og en af dens mest talentfulde sangskrivere. Hvem husker ikke numre som ‘Only the Lonely’ og ‘Oh, Pretty Woman’, to af mere end 20 tyve superskæringer, som med elegance og sofistikeret melankoli gled ind på den amerikanske top 40? Alene i 1960’erne!

Den 30. september 1987, året før Orbisons pludselige bortgang – og bragende posthume succes med albummet ‘Mystery Girl’ – blev showet ‘A Black and White Night’ indspillet på natklubben The Coconut Grove i Los Angeles.  Optagelsen blev skudt i stilfuld sort/hvid, og sjældent har man set så mange verdensstjerner samlet på én scene: Jackson Browne, T Bone Burnett, Elvis Costello, K.D. Lang, Bonnie Raitt, J.D. Souther, Bruce Springsteen, Tom Waits og Jennifer Warnes. Foruden Elvis Presleys TCB Band som rytmesektion.

Oplev den nye omklippede 30-års jubilæumsversion af showet, der – om muligt – lyder endnu bedre end den originale 1988-version. Plus den ‘hemmelige’ ekstrakoncert, optaget umiddelbart efter de fleste publikummer havde forladt salen – optagelser, der har ligget i arkiverne i 30 år og først er fundet frem og pudset af nu! Alt sammen introduceret af Roy Orbison-ekspert Christian Rantsen, og med bar inden filmen fra kl. 20.00.

Christian Rantsen og Morten Tang / Cinemateket

____________________________________________________________________

Friday Late Night: Roy Orbison: A Black and White 30 – med intro, bar og DJ

____________________________________________________________________

fre 25/08 21:15 / Entré 75 kr. / 50 kr.

Roy Orbison: A Black and White Night 30

INSTRUKTØR: Stephanie Bennett

USA 2016. DCP s/h. 93 min. + 20 min. Intro. Engelsk dialog. Tilladt for alle. med Roy Orbison, Jackson Browne, T Bone Burnett, Elvis Costello, Bruce Springsteen, Tom Waits, Jennifer Warnes.

Skriv et svar

4 × 2 =